LOOP ROCKS – Smart digital lösning inom bygg

NCC startade Loop Rocks, en öppen plattform som matchar utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial mellan byggarbetsplatser, sommaren 2016. Nu tar byggjätten nästa steg för mer cirkulära flöden för byggmaterial och börjar ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter till Loop Rocks. Den första Loop Rocks-lastbilen börjar köra i Mälardalen i april.

– Hanteringen av andrahandsmaterial är en mångmiljardindustri som fram till idag skötts med onödiga transporter och utsläpp. Med Loop Rocks bidrar vi till en cirkulär ekonomi där andrahandsmaterial transporteras och återanvänds direkt på ett effektivare sätt, säger Anders Torell NCC som lanserar Loop Rocks på Åre Business Forum 29-31 mars.

Loop Rocks har redan hanterat närmare en miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 600 byggprojekt och ca 2500 användare. Nu utökas verksamheten genom att direktansluta åkare för att smartare transporter.

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

Läs hela artikeln här!