Apoteksrockar lever vidare i andra länder

Lagom till Klädbytardagen den 1 april (Naturskyddsföreningen) skänker Apoteket Hjärtat 7000 apoteksrockar till behövande länder via Human Bridge. 

Inom cirkulär ekonomi är en av grundtankarna att behålla materialen i omlopp så länge som möjligt. Ett exempel på hur man kan göra det står Apoteket Hjärtat för när de nu donerar 7000 rockar till behövande länder så att de på så sätt återanvänds. Att tillverka textil kräver stora mängder resurser så därför är det extra viktigt att hitta nya sätt att låta just textilier leva vidare. Anledningen till Hjärtats rockdonation är att de efter 7 år nu ändrar design på sina apoteks- och assistentrockar.

– Våra rockar är av hög kvalitet och har mer att ge, därför kändes det oerhört viktigt att hitta ett bra sätt att återanvända dem. Genom Human Bridges fantastiska biståndsarbete har vi chans att vara med och göra skillnad för såväl människa som miljö, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Läs mer här!

Vad är Human Bridge?
Bistånd, miljö och sociala insatser är organisationen Human Bridges kärnområden. Organisationen samlar textilier, sjukvårdsmaterial och handikapputrustning och reparerar det som behövs innan det insamlade materialet skickas till behövande länder, främst i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

Foto: Apoteket Hjärtat Huddinge Centrum